Zajednica športskih udruga grada Valpova organizira obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u ponedjeljak, 10. rujna 2018. godine.

09. 9. 2018.

Zajednica športskih udruga grada Valpova organizira obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u ponedjeljak, 10. rujna 2018. godine. Hrvatski olimpijski dan, poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Program će se održati u Valpovu na Trgu kralja Tomislava s početkom u 16:30 sati. Od sportskih udruga na opći poziv uključili su se Odbojkaški klub “Valpovka”, Rukometni klub “Valpovka”,
Gimnastičko društvo “Hrvatski sokol”, Stolno-teniski klub “Dvorac” Valpovo i Streljački klub “Valpovo” te Osnovna škola Matije Petra Katančića koja će s učenicima i učiteljima sudjelovati aktivno

u promicanju sporta i aktivnostima navedenih udruga. Poziv upućujemo i svim građanima. Streljački klub “Valpovo” svoj program održati će u Gradsko školsko sportskoj dvorani. U slučaju lošeg vremena čitav će se program održati u Gradsko školsko sportskoj dvorani.

Ostale vijesti: Zajednica športskih udruga grada Valpova je 31. svibnja 2018. godine obilježila Svjetski dan sporta prigodnim programom i aktivnostima, nastojeći dodatno promovirati sport kao način življenja.

U suradnji sa Zajdenicom športskih grada Belišća realiziran je i sufinanciran tijekom ljetnih praznika projekt obuke neplivača u kojem je sudjelovalo 44 polaznika najmlađe školske dobi s područja grada Valpova i prošlo stručnu obuku škole plivanja.

U značajnoj suradnji s Gradom Valpovom, Valpovačkim poduzetničkim centrom i Srednjom školom Valpovo, Zajednica je bila nositelj projekta Ljetna sportska škola u prirodi – obuka neplivača i slabijih plivača i korektivna gimnastika za učenike sa zdravstvenim poteškoćama koji je financirao Središnji državni ured za šport.

Zajednica športskih udruga stoji na raspolaganju svim članicama, sportašima, sportskim zaljubljenicima i sportskim djelatnicama koji svojim programima, aktivnostima, idejama i projektima žele unaprijediti sport na području grada Valpova.