Zadovoljstvo postignutim

02. 11. 2016.

U večernjim satima, 25. listopada 2016. godine, pod predsjedanjem Dubravka Kučinca, održana je redovna Skupština Zajednice športskih udruga grada Valpova

Na sjednici su podnesena Izvješća o radu, ostvarenim ciljevima i planiranim aktivnostima 2015. i 2016. godine, financijski dokumenti, a raspravljalo se i o planskim dokumentima za sljedeću godinu.

Raspravljajući od izvješćima posebno je naglašeno zadovoljstvo činjenicom da je plan je realiziran u potpunosti te su isplaćena sva predviđena sredstva.

Uspostavljena je i nastavljena suradnja s udrugom „Zdravo trčanje“ iz Osijeka te je potpomognuta i podržana njihova inicijativa osnivanja i pokretanja Ljetne lige trčanja Valpovo u koju je uključeno mnogo pojedinaca, ali i obitelji s područja grada Valpova, kao promidžba zdravog načina života i navika.

Zajednica je bila suorganizator i pokretač inicijative prolaska jedne etape poznate biciklističke utrke Tour off Croatia kroz Valpovo
Po prvi puta je realiziran projekt obuke neplivača u suradnji sa ZŠU grada Belišća, kojim je 60 učenika nižih razreda osnovne škole prošlo kompletan i stručan program obuke plivanja, čime je znatno povećana njihova sigurnost i motiv za bavljenje sportom.
Svim sudionicima u sportu – sportašima, osiguran je liječnički pregled, što je jedan od bitnih elemenata za uspješno bavljenje sportskim aktivnostima. Posebna se pozornost nastoji posvetiti mlađim dobnim skupinama kojih ima u svim sportskim granama i njihovim postepenim uključivanjem u redovna natjecanja.

U ostvarenju planiranog programa ostvarena je odlična suradnja sa Osječko – baranjskom županijom što se očitovalo realiziranjem dodatnih 50.000,00 kuna s projektne razine koje su izravno ostvarile naše članice te 25.000,00 kuna za sufinanciranje postavljanja vanjskog vježbališta. Drugih 25.000,00 kuna osigurao je grad Valpovo.

Tijekom godine praćeni su rezultati sportskih udruga i pojedinaca po pojedinim sportskim granama i Izvršni odbor Zajednice, u suradnji s udrugama, Lokalnim glasnikom, portalom Valpovština info, Hrvatskim radio Valpovština i ostalim medijima, prikupio je rezultate najboljih u sportu te donio odluku i nagradio najbolje i najuspješnije sportaše i sportske kolektive grada Valpova za 2014. godinu. Po prvi puta ova je manifestacija održana u Centru kulture M. P. Katančić.

Za realizaciju planiranih programa ove godine Zajednica će raspolagati s ukupno 678 tisuća kuna, od čega je 463.650,00 kuna namijenjeno programskoj djelatnosti.

Sva izvješća i dokumenti usvojeni su jednoglasno, a Odbojkaški klub Iovalium primljen je u stalno članstvo. Vezano uz raspravu o aktivnostima i financiranju u sljedećoj godini dr.sc. Josip Cvenić je održao prezentaciju novih Kriterija bodovanja, što će biti temelj raspodjele financijski sredstava sportskim udrugama za realizaciju programske djelatnosti.