Veličanstveni nastup u Rudama …

18. 2. 2015.

U Rudama, kraj Samobora u nedjelju, 15. veljače 2015. godine održan je tradicionalni, 7. po redu, Fašnički turnir u mini rukometu za dječake. Rukometni klub Valpovka nastupio je u sve tri konkurencije koje je organizator (RK Rudar) predvidio:

– 2004. godište
– 2005. godište
– 2006. godište.

U rano nedjeljno zimsko jutro iz maglovite slavonske ravnice put samoborskog brdovitog kraja krenula je valpovačka ekspedicija željna pravog sportskog nadmetanja s renomiranim rukometnim klubovima. U velikom mravinjaku djece, roditelja, događanja i utakmica nastupilo je 30 ekipa iz Hrvatske.

Selekcija 2004. godište i mlađi predvođena trenerom Alenkom Bajerom nastupila je u skupini s RK Poletom, RK Zagreb PPD, RK Jamnicom i RŠ Karlovac. Nakon četiri uvjerljiva nastupa u skupini i osvojenog prvog mjesta, izboren je izravan nastup u polufinalu. Dečki su sjanom igrom izborili plasman u finale, nadigravši domaćina RK Rudar rezultatom 14 : 7. U finalu je prigodu za revanš i poraz u skupini čekala izvanredna momčad Rukometne škole Karlovac, najbrojnije i jedne od najjačih rukometnih škola u našoj zemlji. Želja za uspjehom i motiv potisnuli su umor u drugi plan i u vrlo neizvjesnoj utakmici selekcija RK Valpovke 2004. godište pobjeđuje rezultatom 12 : 11. Osvojena je zlatna medalja u nadasve jakoj i zahtjevnoj konkurenciji. Frano Kuna proglašen je za najboljeg vratara turnira, budući je svojim fenomena lnim obranama davao dodatnu snagu dečkima, a Ante Kuna uvršten je u najbolju petorku turnira. Selekcija je nastupila u sastavu: Frano Kuna, Ante Kuna, Matija Bajer, Noa Ivanović, Luka Grđan, Ivan Bakša, Oleg Radolić, Nikola Matoković, Luka Vukelić, Leon Blažević, Antun Medved i Roko Markota.

Selekcija 2005. godište i mlađi bila je raspoređena u skupinu s RK Maksimir Pastelom, RK Poletom i RK Marofom. Dominantno, predvođeni Rokom Markotom, osvajaju prvo mjesto u skupini, što je značilo i izravan plasman u polufinale. U polufinalnoj utakmici momci iz RŠ Karlovac ostavljeni su bez izgleda te naša selekcija rezultatom 11 : 7 osigurava nastup u finalu i ponovni susret s RK Maksimir pastelom. Druga zlatna medalja na turniru izborena je u vrlo kvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici u kojoj su dečki trenera Alenka Bajera slavili rezultatom 15 : 11. Roko Markota proglašen je za najboljeg igrača turnira u ovoj konkurenciji, a Luka Tomoković izabran je u najbolju petorku turnira. Četvrti je ovo turnir na kojemu je nastupila selekcija 2005. i mlađi (Rude, Slavonski Brod, Velika Gorica i ponovno Rude) i četvrta osvojena zlatna medalja. Selekcija je nastupila u sastavu: Grgur Bosnić, Luka Tomoković, Adam Tomković, Jan Ibrahimpašić, Mihael Harambašić, Ivan Pepić, Šimun Pandurić, Marko Kajunić, Matija Birovljević i Roko Markota.

Selekcija 2006. godište i mlađi s trenerom Goranom Fumićem natjecala se u skupini, pored domaćina RK Rudara, s RŠ Karlovac II, RK Poreč II, RK Rugvica i RK Jamnica. Pet utakmica i isto toliko uvjerljivih pobjeda značio je i treći plasman naših selekcija u borbu za odličja. Polufinalna utakmica s domaćinom RK Rudar završava rezultatom 11 : 10 u korist naših momaka. Iscrpljujuća utakmica polufinala ostavila je traga na dečkima, koji su u finalu poklekli, tek u završnici, izgubivši od RK Poreča I rezultatom 9 : 6. Srebrna medalja oko vrata je za naše najmlađe natjecatelje. Šimun Pandurić uvršten je u najbolju petorku turnira. Selekcija je nastupila u sastavu: Ivan Ružić, Luka Vuković, Leo Basrak, Ivan Pepić, Adam Tomoković, Šimun Pandurić, Marko Kajunić, Domagoj Gvozdić i Grgur Bosnić.

Tako je na kraju ove priče od slavonske ravnice do samoborskih bregi i natrag te nedjelje bilo sve u znaku mladih dječaka Rukometnog kluba Valpovka, koji su protekli vikend odlučili svoje borbenost i naučene vještine prezentirati malo dalje od svojih domova da bi u ponedjeljak ujutro već zauzeli svoje mjesto u školskim klupama u potrazi za novim znanjima. Na Samoborskom fašniku dečki se nisu maskirali u pobjednike jer oni su to u stvarnosti. Njihovi roditelji u potpunosti su financijski omogućili ovaj put i sudjelovanje na turniru, a većina je udobnost svoga doma odlučila zamijeniti cjelodnevnim putovanjem bodreći naše momke. Svi smo im zahvalni.

Kratak rezime ovoga turnira je vrlo impresivan: 18 utakmica, 17 pobjeda, 2 zlatne i 1 srebrna medalja. Bravo dečki, čestitke od srca!!!