RK Valpovka pobjednik Super mini kupa Slatina 2014

02. 9. 2014.

Rukometni klub Slatina je u subotu, 30. kolovoza 2014. godine organizirao tradicionalni Super mini kup Slatina 2014 povodom Dana grada. Sudjelovale su po dvije ekipe rukometnih klubova iz Virovitice i Valpova te po jedna iz Osijeka, Našica i Slatine. Uvjerljivo prvo mjestu i zlatnu medalju osvojila je ekipa Valpovke 1 koja je u finalnoj utakmici nadigrala vršnjake iz Osijeka. Raduje i uspjeh ekipe Valpovke 2 koja je osvojila brončanu medalju savladavši u odlučujućoj utakmici momke iz Slatine. Najboljim igračem turnira proglašen je Roko Markota iz RK Valpovke 1. Najbolji vratar turnira bio je čuvar mreže pobjedničke ekipe Valpovke 1 Frano Kuna, a najbolji strijelac je Toni Petrak iz RK Slatine.

Turnir je otvorio gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, a pehare i medalje na kraju turnira podijelio je predsjednik RK Slatina i zamjenik gradonačelnika Slatine Miroslav Venus.

Isti dan i treća selekcija minića RK Valpovke u suradnji s RK Belišćem gostovala je u Velikoj Ludini na 4. Kupu jabuke, turniru u mini rukometu za dječake i djevojčice. Dečki su osvojili 3. mjesto i brončanu medalju, a djevojke iz Belišća su ostvarile plasman na drugo mjesto. Te subote, 30. kolovoza 2014. godine nastupilo je 30-ak polaznika škole rukometa RK Valpovke na turnirima u Slatini i Velikoj Ludini te odigralo ukupno 13 utakmica. Čitav projekt i put financirali su i pomogli roditelji polaznika škole rukometa RK Valpovka. Ostvareni su odlični rezultati. Velike čestitke dečkima.