Prvenstvo Hrvatske serijskom zračnom puškom

29. 5. 2023.

U Osijeku 27. i 28. svibnja održano je prvenstvo Hrvatske serijskom zračnom puškom za juniorske i seniorske kategorije. Prvog dana natjecanja streljački klub Valpovo izašao je na liniju sa ekipom u sastavu Dino Starčević, Sven Vuksanić i Borna Budai, te je osvojeno 7.mjesto od 9 ekipa iz cijele hrvatske. Pojedinačno Sven Vuksanić 38.mjesto, Dino Starčević 30.mjesto i Borna Budai 3.mjesto pojedinačno. Borna se u osnovnom meču plasirao u finale na 6. poziciji te u finalu izborio 3.mjesto rezultatom 99,6 krugova što je ujedno i najjači rezultat finala. 1.Mjesto osvojio je Darko Tomašević iz Bolmana te 2.mjesto Maletić Filip iz Duge Rese, Darko i Filip su juniorski reprezentativci Hrvatske zračnom puškom.

Drugog dana natjecanja održano je prvenstvo Hrvatske za seniorske kategorije, jedini normu za ovo prvenstvo imao je Borna Budai te je osvojio 7. mjesto pojedinačno
Borna Budai učenk je 3.razreda gimnazije srednje škole Valpovo, streljaštvom se bavi 5 godina. Višestruki je prvak županije serijskom zračnom puškom, na državnim prvenstvima ostvarivao je visoke plasmane, dvije sezone nastupao je u 2. hrvatskoj ligi standard zračnom puškom, izabran je za perspektivnog sportaša grada Valpova 2020.godine te je ovim plasmanom i medaljom taj izbor potvrdio.