Protekloga vikenda članovi Savate kluba Valpovo nastupili su na dva natjecanja

12. 11. 2019.

Prvo je bilo u subotu, Međunarodni turnir u Popovači ” MOSLAVAC OPEN 2019 “, a u nedjelju u Slavonskom Brodu Kup Hrvatske u Savate Boxu.

U subotu su nastupali Edi Šarlija, Borna Pepić, Luka Mitrović, Elena Abramić i Lora Šimić u Kick Boxingu u disciplini Kick Light.

Edi se kvalificirao u finale ali nažalost nije uspio osvojiti prvo mjesto. Luka u svojoj kategoriji nije imao protivnika stoga je prešao u kategoriju iznad te je došao do finala gdje ga je čekao puno iskusniji borac te za malu bodovnu razliku gubi finale. Borna je bio u kvalifikacijama slobodan te je u polufinalnom meču pobjedio prekidom zbog prevelike bodovne razlike, a u finalu ga je dočekao iskusan borac kojem je odlično parirao, ali ipak iskustvo je presudilo. Elena u svojoj kategoriji nije imala protivnicu te prelazi u kategoriju iznad u kojoj je nastupala Lora Šimić također naša članica. Obje su završile u finalu,a pobjedu je odnijela Lora. Lora je proglašena najboljom juniorkom u disciplini Kick Light.

U nedjelju u Slavonskom Brodu nastupile su Elena Abramić i Lora Šimić na Kupu Hrvatske.

Elena je zauzela 3. mjesto, a Lora 2. mjesto.

Zbog nastupa dan ranije djevojke nisu uspjele napuniti baterije te je umor od natjecanja i putovanja prevladao stoga nisu mogle odraditi borbe 100% spremne.

Ovo je još jedno veliko iskustvo za naše borce i borkinje te nakon kratkog odmora kreću s pripremama za sljedeća natjecanja.