POČETAK NOVE SEZONE VALPOVAČKE PIRAMIDE

27. 3. 2019.

Zbog nešto blaže zime početkom ožujka započela je nova sezona tenisa na Tenis centru Valpovu, dok je igranje malog nogomet na umjetnoj travi počelo i nešto ranije. Vremenske prilike su dopustile da se svi tereni u što kraćem vremenu očiste i urede, te nakon duge zimske pauze budu na raspolaganju svim članovima, tenis školi i ostalim zainteresiranim za ovaj sve popularniji sport u Valpovštini.

Kao i svake godine Teniski klub Valpovo isplanirao je velik broj događanja tijekom cijele sezone. U planu je organizirati dva HTS turnira do 12 godina, dva HTS turnira do 14 godina, jedan regionalni turnir do 8 i 10 godina, teniski kamp, uzvratni prijateljski susret sa TK Belišće i drugim klubovim, više klupskih turnira za polaznike tenis škole i puno drugih događanja. Tenis škola trenutno broji otprilike 25 polaznika u dobi od 5 do 15 godina. Preko zime se treniralo samo vikendom u gradsko športskoj dvorani, no sada se nastavlja sa treninzima na vanjskim terenima gdje su mogućnosti puno veće te će se termini održavati tijekom cijelog tjedna, a i uvjeti su puno adekvatniji za ovaj sport nego u školskoj dvorani. Svi novi pristupnici koji žele naučiti osnove igre i natjecanja ovog sporta su dobro došli. U lipnju, 18.-25.06 se planira i tradicionalni godišnji teniski ljetni kamp koji se održava u Jelsi na otoku Hvaru u suradnji sa TK Jezero iz Osijeka, tako da svi oni zainteresirani koji se nisu odlučili gdje ljetovati mogu se prijaviti.

Prijave za novu 5. jubilarnu sezonu Valpovačke piramide su u tijeku, izvlačenje prvog kola se planira za 03.04, i već ima blizu 50 prijavljenih igrača. U protekloj sezoni nastupilo je nešto više od četrdeset rekreativaca u deset redova, koji jedva čekaju početak nove sezone i borbu za novi naslov u kategorijama do 50 i preko 50 godina. Prošlogodišnje titule brane Filip Slamek u kategoriji do 50 i Zorislav Peternek u kategoriji preko 50. Natjecanje će trajat više od pet mjeseci nakon čega slijede kvalifikacije i masters za novog pobjednika.

Za sve koji žele naučiti igrati tenis, prijavit se u novu sezonu piramide, rekreativno koristiti termine za tenis i mali nogomet, upisati dijete u tenis školu sve informacije se mogu dobiti kod voditelja tenis centra dr.sc. Josipa Cvenića na broj 091 222 10 33.