Održana svečanost na kojoj su podijeljena priznanja najboljima u sportu u Valpovu u prošloj godini

27. 1. 2020.

Dana 29. siječnja 2020. godine u velikoj dvorani Centra za kulturu Matija Petar Katančić održana je svečanost na kojoj su podijeljena priznanja najboljima u sportu u Valpovu u prošloj godini.

Velikom broju sportaša, njihovih trenera, suradnika, prijatelja i navijača u svečanim su se trenucima pridružili i gradonačelnik Matko Šutalo, glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković, predsjednik Gradskog vijeća Dejan Pisačić, Vlado Krznarić, načelnik Policijske postaje Belišće, Svjetlana Kalpić, ravnateljica Srednje škole Valpovo te Dalibor Košutić, ravnatelj Osnovne škole Matija Petar Katančić u Valpovu.

U prigodnom programu sudjelovali su Hrvatsko pjevačko društvo Matija Petar Katančić  pod ravnanjem Želimira Sušića i zabavni vokalno instrumentalni sastav Jovalius band, a kroz program je vodio Davor Runje.

Već četvrt stoljeća duga je tradicija dodjeljivanja titule najboljih u sportu u Valpovu na svečanostima, koju je sinoć, prigodnim obraćanjem otvorio predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Valpova Alenko Bajer.

Sa zadovoljstvom se osvrnuo na proteklu sportsku godinu, s više novca namijenjenih djelovanju sportskih udruga i sportaša, s boljim sportskim rezultatima  i uspjesima pojedinaca i klubova. Zahvalio se gradonačelniku i njegovim suradnicima na razumijevanju i većim izdvajanjima za sport, ali i sportskim djelatnicima, koji su se uključili i različite aktivnosti kojima su ostvarili i više novca za rad svojih ekipa i klubova.

Izvršni odbor Zajednice športskih udruga, prateći rad i djelovanje sportskih udruga grada Valpova i prigradskih naselja te postignutih rezultata tijekom protekle 2019. godine, proglašava najbolje u sportu i to u konkurenciji: perspektivni mladi sportaš – sportašica,  uzor sportaš – sportašica, perspektivna mlada selekcija, zaslužni sportski djelatnik, najbolji sportski kolektiv, i najbolji sportaš – sportašica.

Perspektivnim mladim sportašima proglašeni su Petra Stanković iz UŠR “Šaran” Nard, i Matija Bajer iz Rukometnog kluba Valpovka.

Uzor sportašem je proglašena je Elena Abramić iz Savate kluba Valpovo, a perspektivnom mladom selekcijom proglašena je selekcija juniora Gimnastičkog kluba Hrvatski sokol iz Valpova.

Zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Goran Brkić iz NK Valpovke, a Izvršni je odbor Zajednice športskih udruga posebnim priznanjem nagradio Matiju Cvenića iz STK Dvorac Valpovo za dugogodišnji angažman i doprinos u razvoju stolnog tenisa na području grada Valpova te Školsko sportsko društvo „Jovalija“ Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo za iznimna sportska ostvarenja u školskoj godini 2018./2019. te izvanrednu suradnju sa sportskim udrugama na području grada Valpova, a primio ju je ravnatelj Dalibor Košutić.

Udruzi „Zdravo trčanje“ iz Osijeka za promicanje rekreativnog sporta i zdravog načina života na području grada Valpova Zajednica Športskih udruga Grada Valpova dodijelila je Zahvalu, a primio ju je Elvir Rakipović.

Na sinoćnjoj svečanosti nagrađivala je i Športska zajednica osječko – baranjske  županije, a dijelio ih je glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković.

Posebnim priznanjem nagrađen je Ilija Momčilović  za  doprinos i razvoj streljaštva na području Osječko-baranjske županije.

Za 50. godina uspješnog postojanja i djelovanja, plaketom je nagrađen NK Zelčin, a primjo ju je predsjednik kluba Željko Varžić. Za uspješnih 90. godina postojanja i djelovanja NK Dubrave iz Ivanovaca plaketu je primio predsjednik kluba Matija Pavošević.

Najboljim sportskim kolektivom u prošloj godini proglašen je Streljački klub Valpovo, a iz ruku gradonačelnika  Matka Šutala plaketu je primio Franc Sakač.

Laskavu titulu najboljeg sportašice u prošloj godini ponijela je Lora Šimić, borkinja Savate kluba Valpovo i u  ime svih nagrađenih zahvalila na priznanjima koja su im dodijeljena.

Svečanost proglašenja najboljih u sportu u 2019. godini zaključio je gradonačelnik Matko Šutalo čestitkom na postignutim uspjesima, zahvalom što na primjeren način zastupaju grad te im poželio uspješnu natjecateljsku 2020. godinu.