Najuspješniji u sportu 2020.

15. 3. 2021.

Iza nas je i sportska 2020. godina. Ne treba trošiti riječi s kakvim su se poteškoćama susretali sportaši, sportske udruge, sportski djelatnici, rekreativci … Zajednica športskih udruga grada Valpova ovim putem svima izražava riječi zahvale i iskrene čestitke na svemu što su učinili za opstojnost sporta u našoj sredini.

Nakon održane sjednice Povjerenstva za izbor i proglašenje najboljih u sportu na području grada Valpova, Izvršni odbor Zajednice športskih udruga je ne 28. sjednici, održanoj 9. veljače 2021. godini proglasio najbolje u pet nominiranih kategorija.

Nagrada sportaš/ica uzor za 2020-u godinu pripala je Moniki Matković, članici Odbojkaškog kluba Valpovka. Monika Matković 25 godina aktivna je članica OK Valpovka čija se ženska seniorska ekipa trenutno natječe u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Jedan je od trenera u Klubu i članica Izvršnog odbora te primjer kako se mogu uskladiti sve aktivne igračke, trenerske i poslovne obveze.

Perspektivnim sportašem proglašen je član kadetske selekcije Streljačkog kluba Valpovo i učenik 1. razreda opće gimnazije Srednje škole Valpovo Borna Budai. Borna je u 2020-oj osvojio naslov županijskog prvaka serijskom zračnom puškom, dok je na Prvenstvu Hrvatske osvojio vrlo dobro 9. mjesto.

Za najzapaženiju mladu selekciju proglašena je selekcija juniora Gimnastičkog društva Hrvatski sokol Valpovo. Ekipa je osvojila u 1. i 2. kolu Kupa Hrvatske za regiju istok 1. mjesto, dok je na Završnici Kupa Hrvatske osvojila odlično 2. mjesto.

Najboljim sportskim kolektivom proglašeno je Gimnastičko društvo Hrvatski sokol iz Valpova. Društvo je tijekom protekle godine uspjelo ostvariti najveći broj plasmana gimnastičarki i gimnastičara na državno prvenstvo, odnosno Završnicu Kupa Hrvatske. Društvo je pobjednik Turnira gradova Slavonije i Baranje u muškoj sportskoj gimnastici.

Nagrada za najboljeg sportaša pripala ja članu ŠRU Valpovka Valpovo Hrvoju Arnautu. Hrvoje je u 2020. godini uvjerljivo osvojio naslov pojedinačnog prvaka Županijske lige od ukupno 64 natjecatelja i član je ekipe koja je na istom natjecanju u konkurenciji 16 ekipa osvojila 3. mjesto.

Tijekom proteklog tjedna predstavnici Zajednice športskih udruga iskoristili su prigodu i posjetili sportske kolektive te uručili zaslužene nagrade i priznanja.

Nagrađenima iskrene čestitke na ostvarenim rezultatima i uspjesima te promociji sporta u cjelini.