Najbolji sportaši u 2014. godini

28. 1. 2015.

U večernjim satima, 26. siječnja 2015. godine u velikoj dvorani Centra za kulturu Matija Petar Katančić održana je svečanost izbora pojedinaca i kolektiva u sportu za prošlu godinu. Izbor je održan po 20. puta u organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Valpova, nakon više godina izvan sportskih terena, u predivnom ambijentu pred brojnim posjetiteljima i uzvanicima. Sport, sportaši i rezultati koje postižu, a osobito značaj njihovog angažmana za društvenu zajednicu, zaslužuju ovakvu svečanost, rekao je na početku Dubravko Kučinac, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Valpova, pozdravljajući sportaše, članove njihovih obitelji te brojne goste i posjetitelje. Među uzvanicima su bili i saborski zastupnik Tomislav Ivić, potpredsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, gradonačelnik grada Valpova Leon Žulj sa svojom zamjenicom Pavicom Majdenić, predsjednik Gradskog vijeća Dejan Pisačić s potpredsjednicima, Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci i glavni tajnik Zajednice športskih udruga Županije Osječko-baranjske Dubravko Ižaković. Program su vodili Davor Runje i Alenko Bajer, a sjajnim glazbenim izvedbama upotpunili ga Hrvatsko pjevačko društvo Matija Petar Katančić te glazbeni trio Iva, Bojan i Oliver.

Izvršni odbor Zajednice športskih udruga, prateći rad i djelovanje sportskih udruga grada Valpova i prigradskih naselja te postignutih rezultata tijekom protekle 2014. godine, proglasio je najbolje u sportu i to u konkurenciji:

1. perspektivni mladi sportaš/sportašica,
2. najuspješnija mlada selekcija,
3. zaslužni sportski djelatnik/ca,
4. uzor sportaš/ica,
5. najbolji sportski kolektiv,
6. najbolji sportaš/ica

Dodijeljena su i dva posebna priznanja:
– sportskom kolektivu za doprinos u razvoju društveno-sportskog života zajednice te
– županijska nagrada za pojedinačni doprinos u razvoju sporta na području Osječko-baranjske županije.

Za perspektivne mlade sportaše u 2014. godinu priznanja su dobili Leon Vinogradac iz Savate kluba „Valpovo“ i Fran Zamaklar iz Gimnastičkog društva „Hrvatski sokol“ Valpovo.

Za uzor sportašicu proglašena je Marta Milošević iz Streljačkog kluba „Valpovo“, za najuspješniju mladu selekciju proglašena je selekcija 2004./2005. škole rukometa Rukometnog kluba „Valpovka“, a zaslužni sportski djelatnik je Goran Fumić također iz Rukometnog kluba „Valpovka“. Izvršni odbor se odlučio po prvi puta u 20 godina izbora nagraditi te na taj način i potaknuti one sportske udruge koje, osim na rezultatskom planu, doprinose u razvoju društveno-sportskog života svoje sredine, pa je tu nagradu za prošlu godinu dobio Nogometni klub „Drava“ iz Narda. Posebno priznanje od strane Zajednice športskih udruga Osječko-baranjske županije dobio je i Tomislav Birovljević iz Gimnastičkog društva „Hrvatski sokol“ Valpovo za izniman doprinos razvoju sporta i određene sportske grane na području Županije. Najbolji sportski kolektiv za 2014. godinu je Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ iz Valpova, a Nino Vladušić član Savate kluba „Valpovo“ najbolji je sportaš Grada Valpova u prošloj godini. Svim dobitnicima čestitao je gradonačelnik Leon Žulj te im se zahvalio na nemjerljivom doprinosu u popularizaciji sporta kao iznimno značajne društvene djelatnosti koja ima kvalitetan utjecaj na opći razvoj lokalne zajednice. U ime nagrađenih iskrene riječi zahvale uputio je Nino Vladušić, prvak Hrvatske u savate boksu.

Grad Valpovo i Zajednica športskih udruga grada Valpova upućuju iskrene čestitke nagrađenima.