Izvješće sa Završnice 2019.

03. 12. 2019.

Proteklog vikenda u Nedelišću je održana Završnica Kupa Hrvatske u B, C i univerzalnom programu za djevojčice i dječake. To je državno prvenstvo na kojem sudjeluju najbolje ekipe i pojedinci iz svojih regija. Gimnastičko društvo Hrvatski sokol Valpovo je na ovom natjecanju imalo čak sedam pojedinki i pojedinaca te jednu ekipu.
Ekipa juniora u zahtjevnom B programu je osvojila drugo mjesto te su tako Karlo Ružman i Marko Bošnjak postali vice prvaci Hrvatske. Na Završnicu su se plasirali kao prvoplasirana ekipa regije Istok, a na ovom natjecanju su od njih bili bolji samo gimnastičari iz GK Rijeka.
U C programu imali smo predstavnika u kadetima Svena Peraka koji je bio 29. te juniora Tomislava Slačanca koji je ostvario svoj najbolji uspjeh u pjedinačnom plasmanu zauzevši šesto mjesto.
U ženskoj sportskoj gimnastici su se predstavile naše najmlađe gimnastičarke Katja Deak, Mia Markešić i Matea Klibert kojima je ovo dobro iskustvo i motivacija za daljnji rad te vjerujemo da je pred njima dobra perspektiva za lijepe rezultate u budućnosti.
Ovime je završena natjecateljska sezona te čestitamo natjecateljicama i natjecateljima na rezultatima Završnice kao i ostalim članovima koji su uspješno nastupili na regiji tijekom ove godine.
Sada se okrećemo novoj sezoni i krećemo s pripremama za natjecanja u idućoj godini. Grupice popunjavamo iz Škole gimnastike, a pozivamo svu djecu da se priključe Školi gimnastike i slijede starije vježbače u treningu i postizanju vrijednih rezultata. Na gimnastiku se može upisati svakodnevno u večernjim satima, a najaviti se može i trenerici Ani na mob. 098 978 8728.

Zlatko Ištvanović,
predsjednik i trener GD Hrvatski sokol Valpovo