Izvješće s natjecanja u gimnastici za dječake

09. 5. 2022.

Nastavak natjecateljske sezone je Gimnastičkom društvu „Hrvatski sokol“ Valpovo donijelo nove uspjehe dječaka na 3. kolu kvalifikacija za Kup Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske. U konkurenciji klubova iz Osijeka, Vinkovaca, Slavonskog Broda i Valpova naši su gimnastičari iz Vinkovaca u nedjelju donijeli tri medalje. Karlo Ružman u kategoriji slobodnog programa drugi puta ove godine uzima zlato i time se plasira na Prvenstvo Hrvatske kao najbolji mlađi junior slobodnog programa regije istok. Sven Perak je nakon srebra i bronce u prva dva kola ove godine u nedjelju uzeo zlato i time se također plasirao na Prvenstvo Hrvatske u obaveznom programu. Naš kadet obaveznog programa Petar Bešlić je opet bio na korak do postolja te zauzeo četvrto mjesto u obaveznom programu, dok su u najbrojnijoj kategoriji univerzalnog programa dječaci Valpova Šimun Šimun osvojili treće te Niko Škorvaga peto mjesto.

Jako smo zadovoljni rezultatima dječaka koje su ostvarili ove godine, a naročito nas veseli što su se dječaci ovim sjajnim rezultatima plasirali na Prvenstvo Hrvatske koje će se održati početkom lipnja u Osijeku koje će biti u sklopu Svjetskog kupa.

Ovime se potvrđuje da se u Gimnastičkom društvu „Hrvatski sokol“ Valpova radi kvalitetno i da postoji perspektiva mladih gimnastičara koji već sa šest godina osvajaju medalje na natjecanjima. Nadamo se da će dobrobit gimnastike kao i vrhunske rezultate prepoznati i druga djeca u Valpovštini i priključit se radu Društva te nastaviti stvarati rezultate koje postižu ovi mladi gimnastičari.