IZ KALENDARA DOGAĐANJA TENISKOG CENTRA VALPOVO

28. 7. 2020.

Sezona igranja tenisa na otvorenom u Valpovu prošla je polovicu svoga trajanja pa je vrijedno spomenuti i veći broj događaja koji se realizirao, koji su u tijeku i koji se planiraju.
Nakon opsežnih priprema i uređenja terena ove godine prvi teniski termin je odigran 14. ožujka. No samo 5 dana poslije zbog situacije uzrokovane pojavom koronavirusa Teniski centar Valpovo je bio zatvoren za sve aktivnosti do početka mjeseca svibnja. Samim tim i ovogodišnje šesto izdanje Valpovačke piramide, natjecanje teniskih rekreativaca sa područja Valpovštine i šire, krenulo je dosta kasnije pa će se sustav natjecanja ove godine realizirat kroz 16 redovnih kola. Nakon redovnog dijela koji završava posljednjeg tjedna kolovoza, kroz mjesec rujan će se održati kvalifikacije za masters i sama završnica nakon koje će se proglasiti najbolji pojedinci u konkurenciji do 50 g. i preko 50 g. Isto tako važno je istaknuti da je ove godine broj pojedinaca koji sudjeluju najveći dosada i broji ukupno 60 igrača raspoređenih u 15 redova po jačini, što je zasigurno rezultat dobre organizacije samog natjecanja i povećanog interesa za tenis kao sportsko rekreativne aktivnosti već dugi niz godina. Svaki tjedan na rasporedu ima 30 službenih mečeva.
Što se tiče samog tijeka piramide nakon završenog 10. kola trenutno vodeći igrač je Andrej Bilić sa 9 pobjeda i 1 porazom, te ukupno osvojenih 168 bodova. Na drugom mjestu se nalazi Filip Slamek sa 8 pobjeda i 2 poraza, te osvojenih 165 bodova. Dok je na 3. mjestu igrač iz Osijeka Mario Festetics sa osvojenih158 bodova, i omjerom 7-3. Još tri mjesta koja direktno vode u masters za sada drže Krunoslav Pavlović (154), Zoran Bartulović (152) i Zrinko Majsterić (149). Vrijedno je spomenuti i neke nove igrače u piramidi, kao i povratnika Josipa Peraka koji još uvijek ne zna za poraz, 8 pobjeda u nizu i trenutno napada 7. red. Matej Ronta, igrač iz Donjeg Miholjca, sa trenutnim omjerom 9-1, ovo kolo napada 1. red. Aleksandar Stambolija iz Donjeg Miholjca, također sa omjerom 9-1, napada trenutno 5. red. Ima također puno igrača koji su pokazali vidni napredak ove godine poput Tonija Maričića, Ivana Stanića, Tomislava Novoselića kao i igrača koji stječu svoja prva iskustva i bodove Renato Lončarić, Josip Kiš, Valentino Oršikić, Toni Galinović, Livio Međurečani Marko Bušić. Pravo osvježenje lige je i igrač Jure Vasilj iz Belišća koji se nešto kasnije priključio, no zasigurno će imati štošta za pokazat u preostalim kolima i samim kvalifikacijama za masters.
U konkurenciji preko 50 g. prvo mjesto sa 10 bodova prednosti drži Zorislav Peternek sa 152 boda, dok su iza njega Zvonko Jaman (142) i Damir Greis (132). Za četvrto mjesto koje vodi izravno u masters u ovoj kategoriji vodi se žestoka borba, trenutno ga dijele dva igrača Josip Milković i Darko Novoselnik sa 129 bodova, dok je samo bod iza njih Darko Špiranović.
U tjednu 20.-27.06. išlo se na tradicionalni teniski kamp u Jelsu na otoku Hvaru, gdje je u suradnji sa TK Jezero iz Osijeka program odradilo 22 mladih tenisača u pratnji 13 roditelja. U programu kampa posjećen je i naš jedini WTA centar u Bolu na Braču.
Ove godine, drugi put za redom organiziran je i Teniski turnir Ljeto Valpovačko koji je trajao dva tjedna 22.06.-5.07. sa ukupno 18 učesnika. U finalu su se našli isti igrači kao i prošle godine, s tim da je ovaj puta bio bolji Velimir Grginac koji je rezultatom 76 61 pobijedio Andreja Bilića. U kategoriji +50 Josip Milković je bio bolji od Daria Andrejeva 61 64. TZ Grada Valpova je pripremila prigodne poklone za najbolje.
Krajem kolovoza i kroz mjesec rujan očekuje se završnica piramide i MASTERS – najboljih 8 do 50 g. i najboljih 6 +50 g. , te jedan HTS-ov turnir u kategoriji do 10 i 8 godina. U planu je odigrati i klupski turnir za članove i djecu iz tenis škole. Revijalni susret TK Valpovo – TK Belišće je također na rasporedu čim se stekne povoljna epidemiološka situacija. I još jedna novost, od ove godine je osnovana ekipa TK Valpovo koja će se službeno natjecat u skupini B1 sa ekipama iz Slatine, Virovitice, Donjeg Miholjca i Belišća.
Isto tako, osim službenih i rekreativnih natjecanja u Tenis centru Valpovo svakodnevno se odvija tenis škola u terminima 18-20 sati gdje je u više grupa podijeljeno oko 20 polaznika.