Ivan Albert vice prvak Hrvatske u A-programu

09. 9. 2014.

gimNajbolji i najuspješniji gimnastičar Gimnastičkog društva „Hrvatski sokol“ Valpovo ispisao je novu stranicu povijesti kluba i postigao svoj najbolji rezultat karijere. Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja i premijernog nastupa u A programu te osvajanja bronce na preskoku, ove godine se popeo stepenicu više na postolju i osvojio srebro. Međutim, to srebro je u ukupnom plasmanu odnosno višeboju, što znači u zbroju ocjena na svim spravama. U pojedinačnom natjecanju po spravama također je napravio veliki rezultat i osvojio dvije bronce, na karikama i preči.

Ovi su rezultati više nego očekivani jer su postignuti u reprezentativnoj seniorskoj konkurenciji A-programa u kojem nastupaju samo najbolji u Hrvatskoj. Stajati na postolju pored Možnika, Kovačevića, Korosteljeva, Udea, Seligmana, Markovića i ostalih reprezentativaca svjetske klase je velika čast i uspjeh. Treba spomenuti da Ivan zbog školskih obaveza trenira u dvorani samo jednom tjedno i da uvijeti u dvorani nisu dovoljni za treniranje A-programa. Dovoljno je reći da u dvorani ne postoji gimnastička jama koja je nužna za učenje težih elemenata i doskoka, da je prošle godine osvojena medalja na preskoku-spravi koju nemamo u dvorani nego improvizirana s raznim kozlićima i strunjačama i da odskočna daska nije dovoljno elastična da omogućava teže skokove. Unatoč svim tim nedostacima i preprekama osvajaju se povijesni rezultati u klubu zahvaljujući velikoj volji i angažmanu vježbača i trenera, puno odricanja te radu s ljubavi i vjerom.

gim2 Ovime je Ivan postao spotaš IV.kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora, jednu kategoriju više u odnosu na prethodnu godinu. I ovaj rezultat pokazuje da se u Gimnastičkom društvu „Hrvatski sokol“ Valpovo dobro, sustavno i planski radi. Ivana prate i mlađi vježbači koji stasaju u vrhunske gimnastičare, a pozivamo i svu zainteresiranu djecu da se priključe radu društva jer početkom školske godine kreće s radom i Škola gimnastike.