GIMASTIČAR VALPOVA TREĆI U HRVATSKOJ!

08. 11. 2021.

Unatoč još jednoj teškoj pandemijskoj godini, gimnastika je prošlog vikenda privukla u Osijek najveći broj natjecateljica i natjecatelja na Prvenstvo Hrvatske (PH) koje se održalo u dvorani Gradski vrt od 29.-31. listopada. Nastupilo je preko 500 natjecatelja iz cijele Hrvatske i bila je čast imati predstavnike svojeg kluba na ovom velikom natjecanju na kojem su nastupili najbolji hrvatski natjecatelji koji nastupaju na prvenstvima Europe i svjetskim kupovima.

Iako je konkurencija u našoj regiji istok vrlo jaka, Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo je imalo čak osmero predstavnika na Prvenstvu i to u četiri kategorije.
U slobodnom programu, kategoriji mlađih juniora naš Karlo Ružman je zauzeo treće mjesto i osvojio brončanu medalju. Ovo je izniman rezultat jer je slobodan program vrlo zahtjevna disciplina gdje je potrebno puno angažmana, znanja i treniranja da bi se moglo nastupiti u tom programu, a naročito doći do medalje.

Osim Karla, u muškoj sportskoj gimnastici smo imali i predstavnika u obaveznom programu, a to je Sven Perak koji je zauzeo trinaesto mjesto u najbrojnijom konkurenciji kadeta. Treba napomenuti da se na PH plasirao i Petar Bešlić koji nažalost nije mogao nastupiti na natjecanju. Trener dječaka Zlatko Ištvanović je zadovoljan ostvarenim rezultatima, tim više jer su ovi dečki pobjeđivali u našoj regiji Slavonije i Baranje i plasirali se kao najbolji pojedinci regije.

U ženskoj sportskoj gimnastici smo imali predstavnice u dvije kategorije, mlađim kadetkinjama i juniorkama obaveznog programa. U zaista velikoj i teškoj konkurenciji, naše mlađe kadetkinje Mia Markešić, Matea Klibert i Katja Deak, pod vodstvom trenerice Lee Pendić, su zauzele od 33. do 35. mjesta.
Juniorke GD Valpova su zauzele sljedeća mjesta: Matia Deak 24. mj., Leonarda Mađarić 28. mj. i Neva Jančikić 29. mjesto. Trenerica ovih natjecateljica je Ana Vuković.
GD Valpovo je imalo i suce na ovom natjecanju, a to su vrhovni sudac regije istok Zlatko Ištvanović koji je sudio natjecanja gdje valpovčani nisu imali predstavnike te Lucija Ivančević koja je sudila obavezni program.

Iza nas je još jedna uspješna godina gdje su naši natjecatelji osvojili medalje na svakom regionalnom natjecanju, a dobar rad s dečkima je rezultirao i medaljom na Prvenstvu Hrvatske. Kvaliteta rada napreduje i u ženskoj sportskoj gimnastici jer se svake godine povećava broj plasiranih djevojčica na državno natjecanje. Samo iz široke baze gimnastičara mogu isplivati osvajači medalja, zato pozivamo svu djecu da se priključe Gimnastičkom društvu i postanu dio ove uspješne ekipe, a s vremenom se i pridruže sjajnim rezultatima koje ovo Društvo konstantno osvaja.