Dva međunarodna turnira

12. 11. 2019.

Proteklog vikenda (9./10.11.) su se održala dva međunarodna turnira. Prvi je bio u subotu u Kutini, “21. Kutina Open” na kojem je nastupilo više od 500 natjecatelja među kojima i četiri člana Savate kluba Valpovo: Luka Mitrović -55kg, Borna Pepić -65kg, Elena Abramić -65kg i Lora Šimić -70kg.

Luka, Borna i Elena nastupili su u disciplini Kick light, a Lora u disciplini Low kick. Luka, Borna i Lora osvojili su 3. mjesto, a Elena 2. mjesto.

Idući dan (nedjelja) članovi Savate kluba Valpovo nastupili su na Memorijalnom savate turniru u Vukovaru “5. Jean-Michel Nicolier” koji nosi naziv poginulog francuskog državljana koji je došao braniti herojski grad Vukovar.

Na natjecanju je nastupilo oko 120 boraca, među kojima je 12 iz Savate kluba Valpovo. Osvojili su 4 zlata, 2 srebra i 4 bronce.

Zlato su osvojili: Lora Šimić, Ester i Emili Baričević i Filip Čiček.

Srebro su osvojile Elena Abramić i Marija Poljak. Bronce su osvojili: Edi Šarlija, Luka Mitrović, Ivan Ovčar i Jan Valek.

Iz Savate kluba ističu kako su ponosni na borce jer su u dva dana nastupili na dva različita turnira i odradili odlične mečeve.

Zahvalili su i roditeljima natjecatelja na iznimnom doprinosu i podršci.