27. svečanost proglašenja

07. 4. 2022.

U utorak, 5. travnja 2022. godine u velikoj dvorani Centra za kulturu Matija Petar Katančić održana je svečanost na kojoj su podijeljena priznanja najboljima u sportu u Valpovu u prošloj godini.

Velikom broju sportaša, njihovih trenera, suradnika, članova obitelji, prijatelja i navijača u svečanim su se trenucima pridružili i gradonačelnik Matko Šutalo, zamjenik gradonačelnika Marko Barišić,  predsjednik Gradskog vijeća Igor Uranjek te glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković.

U prigodnom programu sudjelovali su i oplemenili ga Hrvatsko pjevačko društvo Matija Petar Katančić pod ravnanjem Želimira Sušića i zabavni vokalno instrumentalni sastav Jovalius band, a kroz program je vodio Davor Runje.

Iz Zajednice športskih udruga Grada Valpova iskrena im zahvala jer su uvijek na raspolaganju popratiti ovakve manifestacije.

Posebna zahvala i mladim Mažoretkinjama Grada Valpova koje su svojom nazočnošću, nakon povratka i uspješnog nastupa na Državnom prvenstva u mažoret plesu, uveličale svečani program.

Više od četvrt stoljeća duga je tradicija dodjeljivanja titule najboljih u sportu u Valpovu na svečanostima, koju je sinoć, prigodnim obraćanjem otvorio predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Valpova Alenko Bajer.

Sa zadovoljstvom se osvrnuo na proteklu sportsku godinu, s više novca namijenjenih djelovanju sportskih udruga i sportaša, s izuzetno kvalitetnim sportskim rezultatima i uspjesima pojedinaca i klubova. Zahvalio se gradonačelniku i njegovim suradnicima na razumijevanju i većim izdvajanjima za sport, ali i sportskim djelatnicima i entuzijastima, koji su, u više nego složena i zahtjevna vremena, svojim djelovanjem održali sport i sportske aktivnosti.

Izvršni odbor Zajednice športskih udruga, prateći rad i djelovanje sportskih udruga grada Valpova i prigradskih naselja te postignutih rezultata tijekom protekle 2021. godine, proglašava najbolje u sportu i to u konkurenciji: perspektivni mladi sportaš – sportašica,  uzor sportaš – sportašica, perspektivna mlada selekcija, zaslužni sportski djelatnik – djelatnica, najbolji sportski kolektiv i najbolji sportaš – sportašica.

Perspektivnim mladim sportašima proglašeni su Petar Vanek iz Savate kluba Valpova i Emil Momčilović iz Streljačkog kluba Valpovo.

Uzor sportašem je proglašen je Ivan Perošević iz Nogometnog kluba Valpovka, a perspektivnom mladom selekcijom proglašena je selekcija mlađih kadetkinja Gimnastičkog društva Hrvatski sokol iz Valpova.

Zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Zlatko Ivošević iz Športsko ribolovne udruge Valpovka, a Izvršni je odbor Zajednice športskih udruga posebnim priznanjem nagradio je Školsko sportsko društvo „Srednjoškolac“ Srednje škole Valpovo za iznimna sportska ostvarenja u školskoj godini 2021./2022. te izvanrednu suradnju sa sportskim udrugama na području grada Valpova, a primio ju je voditelj društva profesor Darko Bošnjak.

Na sinoćnjoj svečanosti nagrađivala je i Športska zajednica Osječko – baranjske  županije, a dijelio ju je glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković.

Posebnim priznanjem nagrađen je Dragan Luketić  za  doprinos u razvoju stolnog tenisa na području Osječko-baranjske županije.

Najboljim sportskim kolektivom u prošloj godini proglašen je Rukometni klub Valpovka Valpovo, a iz ruku gradonačelnika  Matka Šutala plaketu je primio kapetan seniorske momčadi  Darjan Lazar.

Laskavu titulu najboljeg sportaša u prošloj godini ponio je Roko Markota, član Rukometnog kluba Valpovka Valpovo i u  ime svih nagrađenih zahvalio na priznanjima koja su im dodijeljena.

Svečanost proglašenja najboljih u sportu u 2021. godini zaključio je gradonačelnik Matko Šutalo čestitkom na postignutim uspjesima, zahvalom što na primjeren način zastupaju grad te im poželio uspješnu natjecateljsku 2022. godinu.