2. Međunarodni memorijal “Zlatko Ivić – Čiva”

09. 10. 2014.

U subotu, 4. listopada 2014. godine Valpovo, gradić na istoku Slavonije, bio je u znaku rukometa. Održan je 2. Međunarodni memorijalni turnir u mini i super mini rukometu “Zlatko Ivić Čiva”, posvećen poginulom hrvatskom branitelju i rukometašu. U nazočnosti Zlatkove obitelji turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Valpova Dubravko Kučinac. U četiri natjecateljske konkurencije nastupilo je 38 ekipa, odnosno oko 400-tinjak natjecatelja. Čitav tijek natjecanja svojim aktivnim radionicama popratili su i Odred izviđača “Iovallios” iz Valpova te aktivisti Gradskog društva Crvenog križa Valpovo.

U konkurenciji djevojčica 2003. i mlađe sudjelovalo je 6 ekipa, a ostvareni su sljedeći rezultati:

1. mjesto Kozármisleny-ETO Kézisuli 2004 (Mađarska)
2. mjesto Kozármisleny-ETO Kézisuli 2003 (Mađarska)
3. mjesto DRŠ Alen Mihalj Slovenj Gradec (Slovenija)
4. mjesto RK Moslavac Popovača

U konkurenciji dječaka 2003. i mlađi sudjelovalo je 7 ekipa, a ostvareni su sljedeći rezultati:

1. mjesto RK Rudar Rude
2. mjesto DRŠ Alen Mihalj Slovenj Gradec (Slovenija)
3. mjesto RK Moslavina Kutina
4. mjesto RK Valpovka Valpovo

U konkurenciji dječaka 2004. i mlađi sudjelovalo je 14 ekipa, a ostvareni su sljedeći rezultati:

1. mjesto RK Valpovka Valpovo
2. mjesto RK Rugvica
3. mjesto RŠ Vučići Zagreb
4. mjesto RK Slatina

U konkurenciji dječaka 2006. i mlađi sudjelovalo je 10 ekipa i jedna izvan konkurencije, a ostvareni su sljedeći rezultati:

1. mjesto RK Rugvica
2. mjesto RK Rudar 1 Rude
3. mjesto RK Polet Zagreb
4. mjesto RK Valpovka Valpovo

U ovoj su konkurenciji nastupile i djevojčice Kozármisleny-ETO Kézisul i 2005., ali izvan konkurencije, koje su za prikazani nastup i rezultat posebno nagrađene.

Na kraju su podijeljene medalje te priznanja najboljim pojedincima (vratar, strijelac i igrač/ica) u svakoj konkurenciji, a u svakom od sudionika/klubova posebna su priznanja dobili i pojedinci za zapažen nastup. Nagrađeni su i najmlađi sudionici natjecanja. Ukupni pobjednici natjecanja&nbs p;su djeca i njihova želja za sportskim nadmetanjem, njihove suze, smijeh i veselje.

Čitav projekt organizirao je Rukometni klub Valpovka iz Valpova u suradnji s Koordinacijom udruga iz Domovinskog rata Valpovštine. Potporu su pružili i Osječko-baranjska županija, Grad Valpovo i Mjesni odbor Valpovo. Glavni organizator posebno zahvaljuje Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Valpovštine te Udruzi udovica poginulih hrvatskih branitelja na pomoći.

Svim klubovima velika zahvala na dolasku i sudjelovanju te velikom odricanju.

Za cjelokupni organizacijski pothvat zaslužni su roditelji igrača RK Valpovke koji su svojim donacijama i volonterskim rado m omogućili da ovaj Memorijal bude to što jeste. Nadamo se ponovnom susretu.