1. kolo MSG Sl. Brod 27.03.2022.

28. 3. 2022.

Gimnastičari Hrvatskog sokola Valpovo odlično su otvorili natjecateljsku sezonu u 2022. godini nastupom na 1. kolu Kvalifikacija za Prvenstvo Hrvatske u slobodnom i obaveznom programu.
Natjecanje je održano u nedjelju u Slavonskom Brodu i nastupili su dječaci iz Slavonskog Broda, Vinkovaca, Valpova te iz klubova Inova-gim Osijek i Osijek-Žito. Odličan nastup imali su gimnastičari Valpova u sva tri programa – univerzalnom, obaveznom i slobodnom. Već standardno, naš najbolji gimnastičar Karlo Ružman osvojio je prvo mjesto u kategoriji mlađih juniora slobodnog programa. Svoj najbolji rezultat karijere ostvario je Sven Perak osvojivši drugo mjesto u konkurenciji mlađih juniora obaveznog programa, dok je kadetu Petru Bešliću medalja izmakla za dlaku i na kraju je zauzeo četvrto mjesto.

Ono što nas posebno veseli to je podmladak u muškoj gimnastici GD Valpova. Tako su nakon samo nekoliko mjeseci treniranja svoj prvi nastup imali Niko Škorvaga i Šimun Šimun u kategoriji univerzalnog programa i odmah pokazali da su potencijal za velike stvari. Niko je na svom prvom natjecanju sa samo šest godina uspio uzeti medalju osvojivši treće mjesto, a Šimun je bio odmah iza njega. Iznimno smo sretni da su se ovi dečki priključili radu kluba i nastavili koracima starijih vježbača i vjerujemo da ih u budućnosti čekaju još brojni lijepi rezultati.